Milyen IBC tartályt vásároljak?

Fémet vagy műanyagot?

Az első

kérdések között szerepel partnereinknél, milyen szállítható üzemanyagtartályt, IBC tartályt vásároljanak, fémet vagy műanyagot. A döntésben szeretnénk segíteni Önöknek azzal, hogy bemutatjuk az előnyöket és a hátrányokat. Négy fontos szempontot vettünk az összehasonlítás alapjául a teljesség igénye nélkül.Használati idő

Mennyi ideig használhatja?

BIZTONSÁG

Mennyire biztonságos a szállítása?

Mozgatás

Hogyan tudja emelni, vinni?

Ár

Milyen az IBC tartály ár érték aránya?
Maximális
használati idő

Fém:  A fém IBC tartály esetében nincs maximális időkorlát, amennyiben az időszakos felülvizsgálatoknak megfelel az eszköz, korlátozás nélkül használható. 
Műanyag: A műanyag IBC tartály esetében a használat időtartama maximálisan öt év, de vannak olyan tartályaink, melyek kialakítása lehetővé teszi az öt évnél hosszabb használatot is.

Összegzés: Ha hosszabb ideig szeretnék használni az üzemanyagtartályokat, úgy érdemes a fém tartály mellett dönteni, hiszen nemcsak a használati időben, tartósságban, hanem a biztonságban is magasabb besorolást kap a fém IBC tartály.


 


Biztonságos
szállítás

Fém: A fém tartályokhoz egy védőkeret kerül kialakításra, amely megvédi a tartályt borulás esetén. A fém IBC tartályok lélegző szerepe úgy van kialakítva, hogy borulás esetén meggátolja az üzemanyag kifolyását. A fém tartályokban a mérettől függően hullámtörő lemezek is be vannak építve a tartály belsejében. Így sokkal biztonságosabban tudjuk szállítani az üzemanyagtartályt, hiszen a hullámtörő megakadályozza a folyadék hullámzását. Nagyon sok fém tartály esetében a lábakon olyan gyorsrögzítő szemek találhatók, amelyek segítségével biztonságosan rögzíthető a szállító járműhöz.
Műanyag: Műanyag tartályok szállítása esetén nagyobb figyelmet kell fordítanunk a biztonságra. A tartályok úgy lettek kialakítva, hogy biztonságosan rögzíthetőek legyenek a szállító járműre. A műanyag IBC tartály rögzítése többnyire rögzítő hevederrel történik. Sajnos a műanyag tartályoknál nincs borulás védőkeret, így a szállítás során fokozottabb figyelmet igényel a tartály.

Összegzés: A fentiek alapján megállapíthatjuk, mely szerint a fém IBC tartályok szállítása biztonságosabb, probléma esetén jobban megvédik a benne tárolt üzemanyagot.
Rakodás
és logosztika

Fém: A fém IBC tartályok üres állapotban a súlyuk miatt csak rakodógépekkel, targoncával mozgathatók.
Műanyag: A műanyag tartályok könnyűek, üresen 2 ember is egyszerűen mozgathatja. Így az üres tartályt könnyen feltehetik a szállító járműre és így megtankolva szállítható. Miután a tartály kiürült, 2 ember egyszerűen le tudja venni és el tudja vinni a tárolóba.

Összegzés: A fém tartályok mozgatása kizárólag rakodógépekkel lehetséges, amíg a műanyag IBC tartályokat üresen akár 2 ember is egyszerűen mozghathatja.


 


Árak,
költségek

Fém: A fém IBC tartályok drágábbak, mint a műanyag IBC tartályok. Azonos méretű fém tartály kb. kétszer annyiba kerül, mint egy műanyag tartály.
Műanyag: A műanyag tartályok jóval olcsóbbak. Egy 230 literes alap IBC tartály már 142 000 Ft nettó áron megvásárolható. Azonban egy 900 literes tartály ára már csak 20-30 százalékkal olcsóbb egy fele azonos méretű fém IBC tartálytól.

Összegzés: Kis tartályok esetében jóval olcsóbb a műanyag tartály, viszont ha mérlegeljük a használati időt, a fém tartály jobban megéri, ugyanis a tartály használat időtartama nem korlátozott. Nagyobb tartályok esetében minden szempontból kedvezőbb a fém tartály, ugyanis sokkal magasabb biztonságot és használati időd kínál a műanyag IBC tartályokkal szemben.

                

 

IBC tartaly.007WOI01642     
IBC tartaly.006WOI01628    
IBC tartaly.005IBC tartaly.009IBC tartaly.008ffrr    
IBC tartalyok2891IBC tartaly 2922IBC tartaly 2921

HASZNOS INFORMÁCIÓK A SZÁLLÍTHATÓ
IBC TARTÁLYOKKAL KAPCSOLATOSAN

 
 

Még nem találta meg a legmegfelelőbb IBC tartályt?
Kattintson a gombra és válasszon a termékeink közül.
ibc-tartaly-bg-2
 
 

Még nem találta meg a legmegfelelőbb IBC tartályt?
Kattintson a gombra és válasszon a termékeink közül, vagy hívjon  telefonon szívesen segítünk.

TOVÁBBI IBC TARTÁLYOK             + 36  30  527 7602Kérdezzen bátran ADR szakértőnktől


customer service
Kiss János
A Nemzeti Közlekedési Hatóság által névjegyzékbe vett
veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR tanácsadó) azonosítószám 11341.Elküldöm

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.