Fém vagy műanyag IBC tartályt vásároljak?

 

 

Sok esetben az első kérdések között szerepel partnereinknél, milyen szállítható üzemanyagtartályt vásároljanak, fémet vagy műanyagot. A döntésben szeretnénk segíteni Önöknek azzal, hogy bemutatjuk az előnyöket és a hátrányokat. Három fontos szempontot vettünk az összehasonlítás alapjául a teljesség igénye nélkül.

 

Használhatóság időtartama

Fém: 
A fém IBC tartályoknál nincs maximális időkorlát, amennyiben az időszakos felülvizsgálatoknak megfelel az eszköz, korlátozás nélkül használható.

Műanyag:
A műanyag tartályok esetében a használat időtartama maximálisan öt év, de vannak olyan tartályaink, melyek kialakítása lehetővé teszi az öt évnél hosszabb használatot is.

Összegzés:
Ha hosszabb ideig szeretnék használni az üzemanyagtartályokat, úgy érdemes a fém tartály mellett dönteni, hiszen nemcsak a használati időben, tartósságban, hanem a biztonságban is magasabb besorolást kap a fém IBC tartály.

 

Biztonság

Fém:
A fém tartályokhoz egy védőkeret kerül kialakításra, amely megvédi a tartályt borulás esetén. A fém IBC tartályok lélegző szerepe úgy van kialakítva, hogy borulás esetén meggátolja az üzemanyag kifolyását. A fém tartályokban a mérettől függően hullámtörő lemezek is vannak beépítve a tartály belsejében. Így sokkal biztonságosabban tudjuk szállítani az üzemanyagtartályt, mivel a hullámtörők megakadályozzák a folyadékok hullámzását. Nagyon sok fém tartály esetében a lábakon olyan gyorsrögzítő szemek találhatók, amelyek segítségével biztonságosan rögzíteni tudjuk a szállítójárműhöz.

Műanyag:
Műanyag tartályok szállításánál nagyobb figyelmet kell fordítanunk a biztonságra. A tartályok úgy lettek kialakítva, hogy biztonságosan rögzíthetőek legyenek a szállító járműre. A műanyag IBC tartály rögzítése többnyire rögzítő hevederrel történik. Sajnos a műanyag tartályoknál nincs borulás védő keret, így a szállítás során fokozottabb figyelmet igényel a tartály.

Összegzés:
Fentiek alapján megállapíthatjuk, mely szerint a fém IBC tartályok szállítása biztonságosabb, probléma esetén jobban megvédik a benne tárolt üzemanyagot.

 

Árak, költségek

Fém:
A fém IBC tartályok drágábbak, mint a műanyag IBC tartályok. Azonos méretű fém tartály kb. kétszer annyiba kerül, mint egy műanyag tartály.

Műanyag:
A műanyag tartályok jóval olcsóbbak. Egy 230 literes alap IBC tartály már 136 000 Ft nettó áron megvásárolható. Azonban egy 900 literes tartály ára már csak 20-30 százalékkal olcsóbb egy fele azonos méretű fém IBC tartálytól.

Összegzés:
Kis tartályok esetében jóval olcsóbb a műanyag tartály, viszont ha mérlegeljük a használati időt, a fém tartály jobban megéri, ugyanis a tartály használat időtartama nem korlátozott. Nagyobb tartályok esetében minden szempontból kedvezőbb a fém tartály, ugyanis sokkal magasabb biztonságot és használati időd kínál a műanyag IBC tartályokkal szemben.

 
 

Még nem találta meg a legmegfelelőbb IBC tartályt?
Kattintson a gombra és válasszon a termékeink közül, vagy hívjon  telefonon szívesen segítünk.

TOVÁBBI IBC TARTÁLYOK             + 36  30  527 7602Kérdezzen bátran ADR szakértőnktől


customer service
Kiss János
A Nemzeti Közlekedési Hatóság által névjegyzékbe vett
veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó (ADR tanácsadó) azonosítószám 11341.Elküldöm

A weboldalon megadott adatai csak kapcsolatfelvételre szolgálnak, nem kerülnek tárolásra és harmadik fél számára nem hozzáférhetőek.